Το Μέλι μαλακώνει τον λαιμό και παρέχει ενέργεια. Το Θυμάρι, το Μάραθο και το Γλυκάνισο χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για να μαλακώνουν το λαιμό και να διευκολύνουν την αναπνοή.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Το Σιρόπι για το λαιμό με Μέλι και Γλυκάνισο είναι το πρώτο προϊόν της ΚΟΡΡΕΣ. Εμπνευσμένο από το θερμαντικό ρακόμελο που έφτιαχνε ο παππούς Γιώργος Κορρές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νάξο, το αρωματικό Σιρόπι παραμένει έως σήμερα σήμα κατατεθέν της μάρκας.
Το Μέλι μαλακώνει τον λαιμό και παρέχει ενέργεια. Το Θυμάρι, το Μάραθο και το Γλυκάνισο χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για να μαλακώνουν το λαιμό και να διευκολύνουν την αναπνοή.
ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΜΕΛΙ
Το μέλι δοξάστηκε από τα αρχαία χρόνια και σε πολλούς λαούς ταυτίστηκε με την αμβροσία, την τροφή που χάριζε την αθανασία στους θεούς. Μέχρι τη δύση του Μεσαίωνα το μέλι δεν ήταν απλώς μια γλυκαντική ύλη, αλλά έπαιζε σπουδαίο ρόλο ως δώρο εξευμενισμού και αποτελούσε περιζήτητο γιατρικό. Το μέλι εξακολουθεί να απολαμβάνει τη φήμη ενός φυσικού και ολότελα ακίνδυνου δυναμωτικού, το οποίο, επίσης, διαθέτει αντισηπτικές ιδιότητες, δρα ως μαλακτικό στον ερεθισμένο λαιμό και καταπραΰνει το βήχα.
ΜΑΡΑΘΟ
Η αρωματική πόα του μάραθου [Foeniculum vulgare] εξημερώθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια και καλλιεργείται σε πολλά μέρη του κόσμου. Σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες ιατρούς, ολόκληρο το φυτό του μάραθου και ιδιαιτέρως οι σπόροι του, διαθέτουν χωνευτικές, γαλακτογόνες και πολλές άλλες ιδιότητες. Για τη σύγχρονη φυτοθεραπεία οι σπόροι του μάραθου αποτελούν ασφαλές και αποτελεσματικό μέσο ενάντια στη δυσπεψία και τη βρογχίτιδα.
ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ήταν οι πρώτοι που καλλιέργησαν το γλυκάνισο [Pimpinella anisum] και μεταχειρίστηκαν για θεραπευτικούς σκοπούς τους σπόρους του. Οι Έλληνες ιατροί και φαρμακολόγοι της αρχαιότητας, ωστόσο, ανακάλυψαν τις περισσότερες από τις φαρμακευτικές ιδιότητες για τις οποίες η, ιθαγενής στη χώρα μας, πόα είναι σήμερα ξακουστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Το μεγαλύτερο μέρος από τους σπόρους του γλυκάνισου που παράγονται σήμερα, αποστάζεται, γιατί το αιθέριο έλαιό τους είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη βιομηχανία αρωμάτων και ποτών. Σε αυτό συμπυκνώνονται και οι αποχρεμπτικές και σπασμολυτικές ιδιότητες του γλυκάνισου.
ΘΥΜΑΡΙ Με τη λέξη θυμάρι δεν εννοούμε ένα μόνο φυτικό είδος, αλλά περισσότερα από είκοσι που συγγενεύουν στενά και φυτρώνουν σε βραχώδεις τόπους, όχι συνήθως μακριά από τη θάλασσα. Με αναμμένα ματσάκια θυμαριού εξαγνίζονταν σε παλαιότερες εποχές οι ναοί, ενώ μέχρι και τα τέλη του 17ου αιώνα τα φαρμακεία της Ευρώπης εμπορεύονταν ένα μείγμα με βάση το θυμάρι, το οποίο ‘καθάριζε’ το μολυσμένο αέρα και προστάτευε από τις επιδημίες. Οι παραπάνω χρήσεις οφείλονται στο γεγονός ότι όταν το θυμάρι καίγεται, εκλύεται θυμόλη, η οποία διαθέτει ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες. Όλα τα είδη του θυμαριού είναι πολύ πλούσια σε δραστικό αιθέριο έλαιο με αντισηπτική, αποχρεμπτική και επουλωτική δράση, ενώ το εκχύλισμά τους ενισχύει με φυσικό τρόπο τον οργανισμό σε περιπτώσεις βήχα, συναχιού και κοινού κρυολογήματος.
Συμβατό με ομοιοπαθητικές θεραπείες.
Χωρίς συντηρητικά.
Συστατικά
Syrup base, Honey (23,50%), Thyme extract (1,50%), Fennel (0,10%) and Aniseed (0,10%) essential oils, Ethanol. Honey soothes the throat and provides energy. Thyme, Fennel and Aniseed are traditionally used to soothe the throat and make breathing easier.
ΧΡΗΣΗ
Ανακινήστε καλά πριν τη χρήση.
Δοσολογία:
Ενήλικες: 1 κτγ (4mL) 3-4 φορές ημερησίως.
Παιδιά: 1/4 ως 1/2 κτγ (1-2mL) 3-4 φορές ημερησίως.
Μπορεί επίσης να αραιωθεί σε οποιοδήποτε ζεστό αφέψημα (τσάϊ, χαμομήλι, τίλιο, φασκόμηλο, αλθαία, ζαμπούκο, κ.ά.).
Φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανάλωση πριν την ημερομηνία λήξης.
Προσοχή: Διατηρείστε στο ψυγείο μετά το άνοιγμα, έχοντας κλείσει σφιχτά το καπάκι.
Χρησιμοποιήστε μέσα σε 2 μήνες, μετά το άνοιγμα.
Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας. Μην υπερβαίνετε την προτεινόμενη δόση.
Να φυλάσσεται μακριά από τα παιδιά.
Barcode: 5203069010439, 5203069010439